Echt snappen hoe het hypotheeksysteem in de VS werkt, doe ik niet. Ook niet na deze film. Wat wel duidelijk wordt, is dat er niet veel van klopt.
Net als in The Big Short staan de subprime leningen van Fannie Mae en andere geldverstrekkers hier centraal, maar in 99 Homes gaat het om de mensen die de leningen afsluiten en diegenen die er direct van profiteren als het mis gaat.
Alleenstaande vader Dennis (Garfield) verliest zijn huis aan de bank en om het hoofd boven water te houden, sluit hij een pact met de duivel. Hij gaat werken voor vastgoedmagnaat Rick Carver (een heerlijke maar nietsontziende Michael Shannon), dezelfde man die hem eerder uit zijn woning zette. Naarmate Dennis beter gaat verdienen, gaat ook zijn moraal steeds meer overboord. Je wordt er echt treurig van als je ziet dat gezinnen binnen twee minuten op straat staan en Carver er met doorverkoopwinst vandoor gaat. Toch is het vooral Michael Shannon voor wie je deze film moet kijken. Een diabolische gladjakker waar je desondanks geen genoeg van kan krijgen.