Schitterend drieluik dat zich afspeelt in 3 afzonderlijke jaren (1974, 1980 en 1983) maar met een gedeelde thematische lijn: het stikt van de misstanden in Yorkshire (Noord-Engeland), vooral binnen het politieapparaat. Dat is vooral bezig met allerlei louche zaakjes en corruptiepraktijken, waardoor een seriemoordenaar jarenlang zijn gang kan gaan. Het motto van de politie is “This is the North, we do what we want.” De terreur die ze uit naam van gerechtigheid uitoefenen is onontkoombaar.

Hoewel de daden van de Yorkshire Ripper nergens te zien zijn, is zijn gruwelijke werk op de achtergrond steeds aanwezig. Maar het spoor van vernieling dat deze moordenaar trekt onder achterblijvers is er slechts een van vele. De daden die de rechercheurs die op de zaak zitten onder het mom van onderzoek verrichten, zijn minstens zo erg. Vaak is er geen touw vast te knopen aan dialogen of scenes, maar doordat die in een elliptische montage steeds herhaald en herschikt worden, ontstaat er langzaam duidelijkheid. De enige menselijke drijfveer die ons volgens de makers voortdrijft is hebzucht, en in deze uitzonderlijke trilogie lijkt bijna iedereen er mee besmet.

Geweldige cast ook met oa Andrew Garfield (Under the Silver Lake The Social Network), Paddy Considine (The Death of Stalin, The World’s End), Peter Mullan (Tyrannosaur, Top of the Lake) Eddie Marsan, Rebecca Hall, Sean Bean en Sean Harris (Mission: Impossible – Rogue Nation en Fallout).