Je weet dat er een probleem is als Ann Dowd (leider van de Guilty Remnant in The Leftovers) in beeld komt, hoe lief ze ook lacht. En de problemen zijn groot voor het gezin Graham. Sterke film die rouwverwerkingsdrama, bovennatuurlijke thriller en uitzinnige horror op prachtige wijze in zich weet te verenigen.

De vader van Annie was psychotisch depressief, haar moeder had een dissociatieve identiteitsstoornis en haar broer is schizofreen. Ondanks dat heeft ze zelf een stabiel leven opgebouwd: ze heeft een succesvolle carrière, is getrouwd en heeft twee kinderen. Toch voelt het leven voor haar als een tikkende tijdbom. Hereditary (erfelijk) is doordrenkt van deze angst voor die voorgeschiedenis, dat noodlot.

Het is een soort kruising tussen The Exorcist, een oude Japanse spookfilm als Kwaidan en moderne Aziatische klassiekers als Pulse en The Wailing. Uiterst sfeervol met bijna ouderwetse spookverschijningen maar ook een flinke dosis suggestie en soms uitzinnig geweld. Ijzersterke hoofdrol van Toni Colette.