4/5 

Nou, dit is echt zo’n film die je nog eens vaker kan zien. Ik zat geboeid naar het acteerwerk, de sets en props, de locaties en het camerawerk te kijken maar miste wel eens wat van de plotontwikkelingen. Het verhaal van TTSS zit nogal complex in elkaar, met een hoop suggestie, indirecte boodschappen en personages die allemaal iets te verbergen hebben. En dat verhaal wordt dan ook nog eens met flashbacks verteld, waardoor het steeds ff tijd kost om uit te zoeken waar ik in de timeline zit.

TTSS is wel echt een product van deze tijd, en is een heel andere film dan The Ipcress File of The spy who came in from the cold. 40 jaar geleden waren filmmakers nog niet zo ver om een zo complex plot met een heen en weer springende vertelstructuur in een film te gebruiken. TTSS is dus anders, maar niet noodzakelijkerwijs beter. Alle films zijn een product van hun tijd.

Dat wordt dus een rematch. Al denk ik erover eerst de BBC tv-versie te kijken, uit 1979. Maar genoten heb ik zeker. Indrukwekkende film die in mijn 8W jaarlijst van 2011 was beland als ik m in dat jaar gezien had. Nu moet ie de concurrentie aan met alles wat ik komende 11 maanden nog ga zien, incl de IFFR films.