Schijnbaar onschuldige pleegt uit het niets een moord en detective Harry Ambrose (Bill Pullman) wordt erbij gehaald om het op te lossen. Niet om de dader te ontmaskeren maar om het motief te vinden: de whydunit. Er zijn veel overeenkomsten met seizoen 1 maar ditmaal zijn er 2 moorden gepleegd en is de dader slechts 13 jaar oud.

Vera, de moeder van de dader, wordt gespeeld door Carrie Coon, ster van Fargo 3 en The leftovers. De scènes tussen haar en rechercheur Ambrose zijn het sterkste aan dit seizoen. Vera is de leidster van een sektarische gemeenschap waar een combinatie van natuuraanbidding en psychotherapie wordt aangehangen. Ze vecht voor haar kind, iets dat bewondering oproept bij de kijker, maar ze heeft duidelijk ook veel te verbergen.

Pullman keert voor deze zaak terug naar het stadje waar hij opgroeide, een thema dat ik overigens net in mijn Machina column heb behandeld. Ook dit keer halen de gebeurtenissen bij hem oud zeer naar boven, iets dat langzaamaan wordt ontvouwd in effectieve flashbacks.  Met het terugkeerthema en een stadje dat iets te verbergen heeft, doet dit seizoen ook denken aan Sharp Objects.