4/5 

Met iedereen is wel wat mis in het fictieve plaatsje Wind Gap (Missouri). Ver weg van de big city worstelen de bewoners met de nasleep van een dubbele moord op twee tienermeisjes. Maar hun dood blijkt slechts een deel van de puzzel. Een journaliste uit St Louis wordt er door haar editor op uit gestuurd om er een verhaal over te schrijven. Ze is de aangewezen persoon; ze komt uit Wind Gap.

Die afkomst blijkt vooral nadelen te hebben. Camille Preaker is de dochter van Adora, de vrouw die zowat alles bestuurt in het stadje. Vanuit haar mansion houdt ze iedereen onder controle, tot aan de sheriff toe. Langzaam wordt duidelijk dat Camille aan iets gruwelijks ontsnapt is toen ze erin slaagde Wind Gap te verlaten. Maar echt ontsnapt is ze nooit. Ze draagt het trauma met zich mee, letterlijk.

Sharp Objects is een soms gruwelijke, broeierige maar ook fascinerende serie over wat er allemaal mis kan gaan in een small community. Met mensen die op het eerste gezicht lief en zorgzaam zijn, maar bij wie allemaal wel een steekje los zit.