2.5/5 

Een film over een lesbisch huwelijk met een zoon en een dochter die van dezelfde donor afkomstig zijn is voor Amerikaanse begrippen nog steeds pikant. Dat de kinderen op zoek gaan naar de donor is logisch, maar wat er vervolgens allemaal gebeurt is nogal vergezocht.

The Kids Are All Right is niet zozeer een film over een lesbische relatie maar gaat vooral om een huwelijk in het algemeen goed te houden. Dat is een prijzenswaardig uitgangspunt maar de film werkt gewoon niet voor mij. Lesbische stellen hebben ook problemen. Het zijn net gewone mensen! Dat ligt er zo dik bovenop dat het voor mij alles wegdrukt. Daarnaast zijn de personages vaak ongeloofwaardig in hun gedrag, bevat de film een aantal platte grappen die niet passen en is de plot gewoon niet goed uitgewerkt. De film is overal nogal de hemel in geprezen maar ik kon er niet zoveel mee. Jammer.

Lichtpuntje: de rol van Mia Wasikowska (Alice in Wonderland) als de 18-jarige dochter die aan het eind van de film op kamers gaat. Haar personage is eigenlijk het morele hart van de film, hoe ze heen en weer geslingerd wordt tussen liefde voor haar moeders, die voor haar biologische vader en haar wens zelfstandig te zijn.