Toen ik destijds de beschrijving van deze serie zag, was ik niet direct getriggerd om te gaan kijken. Patriarch van een gigantisch media- en entertainmentbedrijf staat op het punt zijn positie als CEO over te dragen aan een van zijn kinderen. Oh boy, wat ben ik blij dat ik dat toch ben gaan doen. Succession is Shakespeare’s King Lear on acid, een hilarisch drama vol schitterend geschreven dialogen in een absurd rijke familie.

Vader Logan Roy is de puppetmaster die zijn kinderen naar zijn pijpen laat dansen. Iets wat hij mag doen vindt hij omdat ze in ongekende rijkdom opgroeien. Het gevecht tussen zonen Kendall en Roman en dochter Siobhan (Shiv) om zijn aandacht en positie is schitterend om te zien. Logan heeft nog een zoon, maar deze Connor is zo losgezongen van de werkelijkheid dat die zijn eigen weg bewandelt. Tesamen geven deze Roys geen enkel moment het idee dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Ze hebben het over miljarden, maar je zou ze nog geen pak melk laten halen. Shiv kan het misschien wel, maar die is te neurotisch om ergens tijd aan te besteden. Om deze familie cirkelen de gebruikelijke slippendragers, lakeien, aasgieren en doodsvijanden. Allen op zoek naar een stukje van de taart of, bij een aantal van hen, de hele taart. Special mention verdient Shivs partner en future husband Tom Wambsgans, briljant gespeeld door Matthew Macfadyen. Tom is totaal gefascineerd door de rijkdom van de Roys en wil wel wat vernederingen ondergaan om zijn plek te behouden. Hij heeft zich, omdat hij nu eenmaal bij Shiv hoort, in een rol met (een beetje) macht gewurmt. Samen met neef Greg vormt hij een komisch duo dat met geld kan smijten zonder enig idee te hebben hoe de wereld in elkaar steekt.

Hoewel de rijkdom groot is en in de vorm van helicopters, privevliegtuigen, bodyguards, buitenhuizen, appartementen op Manhattan en uitbundige feesten ook getoond wordt, is er geen enkel moment waarop je als kijker zou willen ruilen met deze mensen. Je krijgt eerder medelijden met ze. Verslavend goed dit. En zo enorm balen dat er nog geen seizoen 3 is.

NU WEL!