De reden dat ik deze BBC-verfilming van Flauberts beroemde boek heb gekeken is nogal een vreemde. Ik was namelijk op zoek naar een verfilming van een beroemd boek over een jonge vrouw die op zoek is naar passie en dat vindt in de armen van een man die niet haar echtgenoot is. Maar hoe heet dat boek en die film ook al weer. Vrij snel zat Madame Bovary in mijn hoofd, en daar ging ik dus naar op zoek. Pas na een half uur in de film kwam ik erachter dat ik de verkeerde zat te kijken. Madame Bovary gaat weliswaar ook over vrouw die met een niet te blussen vuur in haar hart, maar het is toch echt een ander verhaal. Ik bedoelde Lady Chatterly, de erotische roman van D.H. Lawrence. Maar Bovary heb ik toen maar gewoon afgekeken. De Lady volgt een andere keer.

Dit is een gedegen verfilming van een roman die al vaker naar het witte doek is vertaald, maar heel goed is ie toch ook niet. Dat komt voor een deel omdat het lastig meeleven is met een heldin die zo ongrijpbaar en niet te volgen is, maar toch hadden de makers haar gevoelsleven op een betere manier kunnen tonen. Het klopt allemaal wel en ik verveelde me ook niet, maar de film mist gewoon scherpte. Wel mooie locatieopnamen in ondermeer Rouen en de beroemde kathedraal daar.
Overigens is er met beide films wel iets raars aan de hand: deze Madame Bovary is een Britse versie van een Franse roman, en Lady Chatterly is een Franse versie van een Britse roman…