3/5 

Ik loop nog wat achter met het bekijken van Pixarfilms. Ze maken ze sneller dan ik ze kan zien. Misschien moet het tempo er wat uit. Ik vond Up toch iets minder dan de wat ik in de voorgaande 15 jaar van ze zag.

De animatie is weer erg sterk en ook de 2 hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt. Maar ik vind het verhaal nogal rommelig. Dat het vergezocht is is niet erg. Alles kan immers in animatie. Maar dat hele deel in Zuid-Amerika, met die rare vogel en die hordes (pratende…) honden werkt voor mij niet. Ik had het logischer gevonden als Carl en Russell pas na vele omzwervingen het mythische Paradise Falls hadden gevonden waarnaar Carl al zijn hele leven verlangde. Nu waren ze al vrij snel en begint daar een hoop gedoe met de genoemde beesten en een verrassing uit het verleden in de vorm van de ontdekkingsreiziger Charles Muntz.

Niet dat ik niet genoten heb. Zoals bij elke Pixarfilm is het een feest te kijken naar karakters, gebouwen, voertuigen (een prachtige zeppelin oa) en de natuur waar ze zich doorheen worstelen. Maar als ze zelf de standaard zo hoog zetten dan moet ik ze daaraan afmeten.