Ik was net begonnen met de tweede film van Hideo Gosha, maar er gebeurde iets vreemds. Japans is niet mijn sterkste punt, dus ik ben aangewezen op de ondertiteltrack. Maar wat bleek? De track van Tracked (…) staat onder Heat Wave. Ik keek voor de tweede keer naar dezelfde text, maar de beelden waren anders. Navraag bij producent De Filmfreak de volgende ochtend leerde dat ze daar al van op de hoogte waren en dat er een nieuwe oplage van Heat Wave komt. Nog even wachten dus.

Dan maar iets heel anders. In een Pixar heb ik altijd wel zin, en het wordt ditmaal Ratatouille. Schitterend gemaakt zoals altijd, maar ook volledig passend binnen het concept dat Pixar steeds hanteert. Het thema van topkok Auguste Gusteau, ‘anyone can cook‘, is ook het thema van de film en is een typisch voorbeeld van Pixarlogica. Al hun films zijn in de grond nogal sentimenteel, maar door de wervelende manier waarop het thema gevisualiseerd wordt maakt dat niet uit. Je laat je volledig meeslepen door het spektakel en het gevoel voor details dat elke productie kenmerkt. Zo ook hier.
De rat die jongen bestuurt en via hem zijn creaties kan maken deed me ook denken aan Cyrano de Bergerac. Blijkbaar had regisseur Brad Bird dat ook lees ik in een special over de film op Animation Art.

Reblog this post [with Zemanta]