4.5/5 

Ik stond niet direct te springen bij het vooruitzicht om een heel seizoen naar de paus te gaan kijken. Maar dit was een jonge variant, gespeeld door Jude Law en geregisseerd door Paolo Sorrentino. Dat kon toch niet mis gaan? En dat gebeurde dus ook niet.

Jude Law was nooit beter als jonge verleidelijke God Lenny die met zijn stiefmoeder in het kielzog het Vaticaan betrekt als nieuwgekozen leider van de Katholieke kerk. Law maakt gebruik van zijn good looks om mensen op het verkeerde been te zetten. Het wemelt in Rome van de konkelende geestelijken die er alles aan doen om bij hem in het gevlei te komen en hem tegelijkertijd een mes in de rug proberen te steken. Maar Lenny zelf blijkt de meest gewiekste.

Law draagt op formidabele wijze dit wonderlijke verhaal, waarin niet echt sprake is van een plot. The Young Pope is vooral een aaneenschakeling van wonderlijke scenes en raadselachtige conversaties waarin Lenny iedereen steeds op het verkeerde been zet. Sorrentino trekt alles uit de kast om de wereld van Lenny te visualiseren en het levert een aantal schitterende beelden op. Ook de supporting cast is sterk met voorop Silvio Orlando als de vleiende en zeer ervaren kardinaal Angelo Voiello.