4/5 

Mowgli, Shere Khan, Bagheera, Baloo, Kaa en natuurlijk King Louie. Het verhaal is bekend, de vraag was vooral wat regisseur Jon Favreau en zijn special effects afdeling ermee zouden doen. Dat ik er niet echt bij stil heb gestaan dat ik al precies wist wat er zou gebeuren, is dan ook een aanbeveling.

Deze nieuwe Jungle Book ziet er dan ook schitterend uit. De combinatie van een echte, door een acteur gespeelde, Mowgli en een volledig uit de computer komende jungle met alle dieren daarin, werkt heel goed. De makers volgen het origineel maar hebben een paar verhaallijntjes toegevoegd om het geheel nog wat te verdiepen. Zo is er een niet-aanvalsbestand tussen de dieren vanwege de droogte en staart Mowgli in de ogen van de enorme slang Kaa (met de stem van Scarlett Johansson) om daarin zijn eigen komst naar de jungle weerspiegeld te zien.

Ook de rest van de stemmencast is prima, met Idris Elba en Christopher Walken voorop. De machtige stem van Elba weet de tijger Shere Khan echt dreiging mee te geven. En Walken steelt de show als de apenkoning Louie.