3/5 

De titel is alvast goed. Deze SF-film uit 1983 is een luchtige variant op het klassieke Invaders from Mars uit 1953 waarin de inwoners van een stadje onder de invloed komen van  buitenaardse bezoekers. Ook Invasion of the Body Snatchers is een duidelijke referentie en ik moet daarnaast uiteraard denken aan Stranger Things.

In Strange Invaders keert een man terug naar het geboortedorp (Centerville, Illinois) van zijn ex-vrouw die daarvan na een bezoek niet meer is teruggekeerd. Geholpen door een journaliste (de altijd fijne Nancy Allen) van een aliens-, ufos- en andere bizarre verhalenblaadje, gaat hij op onderzoek uit.

Vooral de toon van Strange Invaders is bijzonder. Luchtig en met gevoel voor camp zonder echt lacherig te worden zoals in bv Mars Attacks! Leuke special effects ook, met de onder mensenpakken verborgen aliens die op strategisch gekozen momenten tevoorschijn komen. Er valt een hoop aan te merken op de film maar als je er met de juiste jaren 80-bril naar kijkt is het toch wel genieten.