Onze lease op de unieke spot in Upper Pines loopt af, dus we gaan verder. Naar het zuiden, via Fresno naar Kings Canyon. Ik had het idee in Fresno even van de weg te gaan en downtown te zoeken naar een internetspot, maar dat liep ff anders. Die mooie kruisingen die je op de kaart ziet blijken allemaal enorme freeway crossovers te zijn, waar het lastig zoeken is naar de juiste exit. We zijn middenin de stad, maar zien er niets van omdat we op snelweg zitten. Dan maar verder door.

Als we Kings Canyon binnenrijden wordt al snel duidelijk wat een gigantisch ruig park dit is. Enorme bomen en rotsformaties, en een stuk minder mensen da n in Yosemite. In Grant Grove is het lekker koffie drinken, en het meisje achter de counter is zo vriendelijk onze laptop bij haar te laden zodat we weer kunnen tikken. Er blijkt nl ook gewoon wifi te zijn. Grant Grove is mooi, maar we besluiten toch verder de canyon in te rijden, naar Cedar Grove. Dan zitten we er echt middenin. De rit daarnaartoe tart alle verwachtingen. Schitterende vergezichten, talloze haarspeldbochten en steeds verschuivende panelen van bergwanden. Niet te beschrijven.

In Cedar Grove zijn 4 campings, en we zoeken wat rond tot we een leuke spot gevonden hebben. Langs al die campings stort de ruige Kings River zich door de canyon. Het kampvuur maken gaat steeds beter, en we hebben het aardappels poffen weer ontdekt. Annemet vroeg in de winkel om huttenkase, en dat bleken ze nog te hebben ook. In het magazijn dan.
Sterren kijken gaat hier nog beter dan in Yosemite. Nu Annemet nog gerust stellen. Die hoort echt overal wel iets schuifelen, kriebelen, etc.
[geo_mashup_map]