Wanneer Tim Kono dood wordt aangetroffen in zijn appartement, slaan drie buren de handen ineen om de moord op te lossen. Dat doen ze in de vorm van een podcast. Een podcast? Jawel, het medium dat zo hip is dat het werkelijk overal bij past.

Charles Haden-Savage (Steven Martin) is een ouder wordende acteur die ooit succes had als tv-detective, maar eigenlijk al jaren niet meer aan de bak komt. Oliver Putnam (Martin Short) is een ouder wordende Broadway-regisseur, die eigenlijk al jaren niet meer aan de bak komt. Daarbij heeft hij ook nog geldproblemen. Mabel Mora (Selena Gomez) is een jonge vrouw die het appartement van haar tante renoveert. Alle drie wonen ze in het Anconia, een prachtig Art-decoappartementengebouw, in New York City. Het Anconia is overigens iets heel anders dat The Visser, het appartementengebouw in Archive 81. Waar het daar bedompt en dreigend was, overheersen hier lichtheid en kleur. De drie kennen elkaar niet, maar na de dood van buurman Tim Kono ontdekken ze hun wederzijdse liefde voor misdaadverhalen. Verhalen? Dit is een echte case! Want dat Tim zelmoord heeft gepleegd, gelooft natuurlijk geen enkele true crime liefhebber. De drie besluiten hun eigen podcast te beginnen (met Oliver als regisseur, natuurlijk) om de moord op te lossen.

De serie zit vol met al dan niet overtuigende aanwijzingen, doodlopende paden en misverstanden en als kijker ga je als vanzelf mee in de zoektocht. Geholpen door de zeer realistisch gecaste Martin Short en Steve Martin, twee comedylegendes die net als hun alter ego’s al jaren nauwelijks aan de bak komen. Het is een feest om ze hier te zien, twee acteurs die het prima vinden om zichzelf in de zeik te zetten. Selena Gomez geeft gelukkig wat tegengas als de voortdurend met grote ogen rondlopende, maar met diepe stem pratende Mabel. De chemie tussen de acteurs is voelbaar en creëert personages die elkaar aanvullen. Een vreemd trio dat niet bij elkaar zou moeten passen maar dat toch doet.

De rest van de cast is ook goed. Amy Ryan als Jan, een fagottiste die in het gebouw woont en verliefd wordt op Charles; Tina Fey als podcast guru; Jane Lynch als Sazz Pataki, Charles’ voormalige stuntdubbel; en Nathan Lane als Teddy Dimas, een oude vriend van Oliver die eigenaar is van een delicatessenwinkel en aanbiedt de podcast te sponsoren. Zelfs Sting en Jimmy Fallon hebben een rol. Only Murders in the Building is een ouderwets aandoende serie die niet zoveel vraagt van de kijker, maar zo charmant is dat dit geen probleem is.

Prachtige openingscredits trouwens.