Dat zou ons geen tweede keer overkomen. Horen dat er iets gaande is buiten de tent en dan toch alle actie missen. Dus laten we buitentent lekker open en de camera ligt in de aanslag. Middenin de nacht hoor ik weer geluiden, maar wat het is kan ik niet thuisbrengen. Dan dringt het tot me door dat er iets of iemand flink staat te urineren naast onze tent. Mens of dier is echter niet duidelijk. Ik staar in het donker en dommel dan weer in slaap. Om 6 uur ben ik klaarwakker. Laat de elk maar komen. Maar helaas, er gebeurt niets. Het heeft geregend vannacht en dan hebben ze er waarschijnlijk geen zin meer in.

We staan lekker vroeg op en overleggen wat te doen vandaag. Gisteren waren we het er over eens om nog een hike te doen, maar we zien op tegen de sterk wisselende weersomstandigheden en de massaal aanwezige muggen. Wat dat weer betreft. We hadden het kunnen weten. Er is een gezegde over dit park: ‘If you don’t like the weather, wait 20 minutes. It’ll change’.
We besluiten door te rijden. Gisteren tijdens het doornemen van de reisgidsen werd ik geprikkeld door Steamboat Springs, een plaatsje dat voor vooral in het skiseizoen erg druk bezocht wordt maar ook in de zomer volop mogelijkheden biedt. De weg ernaartoe slingert door prachtige valleien, langs kleine dorpjes, uitgestrekte weilanden en af en toe een bergpas. De tijd vliegt. Rond het middaguur komen we aan, in een stadje dat op het eerste oog veel weg heeft van Moab, het outdoorcenter waar we vorig jaar een tijd hebben rondgehangen. Er zijn veel hotsprings in dit gebied en Steamboat Springs heeft er ook een aantal. Veruit de leukste moet de Strawberry Hot Springs zijn, dat echter een stukje verderop ligt, middenin de bergen. We rijden ernaartoe maar de campground daar blijkt vol te zijn. Morgen is er echter wel plek en we reserveren een prachtige spot aan de rivier. Het lijkt ideaal: lekker een eind wandelen en dan een duik in dit natuurbad. Terug in Steamboat zoeken we een betaalbaar hotel waar we eens lekker kunnen douchen. De host daar is een Zwitser uit Davos die hier na vele omzwervingen met zijn vrouw is beland. Hij wilde altijd al een restaurant of hotel beginnen en zo gezegd zo gedaan. Hij kletst ons de oren van de kop maar het is wel heel gezellig. Als we het stadje weer inlopen om ergens wat te eten komen er ineens enorme wolken opzetten. En jawel, 5 minuten later komt de regen er met bakken uitvallen. We duiken net op tijd een pizzatent in (met mountain- en prairiepizzas, dat wel) en zo wordt de keuze gemaakt. Terug in het hotel lees ik mijn eerste boek uit, we zoeken opnieuw naar een hotel in Cheyenne (daarover later meer) en zappen driftig heen en weer in de hoop dat er iets leuks op tv is.
[geo_mashup_map]