En eindelijk zijn we terug, in het land dat vorige zomer zo’n indruk had gemaakt, en dat ik een beetje miste sinds we weer op eigen bodem stonden. Het land van de service, de refills, het aftellen bij de stoplichten, de rokende putdeksels in de stad, de trotse en kolossale vrachtwagens, het blindelings vertrouwen op de verkeersborden die je door elke verkeerssituatie leiden, de brievenbussen langs de weg die zo uit de Donald Duck gewandeld lijken, de skippy-pindakaas (!!), de kannen water die je automatisch krijgt bij je eten, en de preoccupatie met ijsblokjes… Bij alamo (de car rental) stond als vanouds een Chevrolet Cobalt voor ons klaar waarmee we linea recta naar een Safeways zijn gereden en opnieuw met onze membership card voor de kortingen gingen. We wisten precies waar we voor kwamen: een jerrycan drinkwater (met aftapsysteem), een bundel hout en een blok ijs voor in de koelbox. Een citronella kaars en aluminium folie om aardappels mee te poffen en mais in te garen. Een doos huttenkase erbij en klaar is kees. Erik rekent af met zijn creditcard, en ik hou het bij in het huishoudboekje. Truttig, maar waar, en zoooo lekker!!

Ik verheug me al op de eerste hike in m’n outdoorjurk, met m’n zonnebril aan een touwtje om m’n nek, en een natte doek om m’n kop, met in m’n tasje al die ingredienten die op een hike onontbeerlijk blijken. Precies weten wat werkt …. da’s echt genieten!

We hebben vandaag Denver verlaten en zijn met een loop (via Nederland en Boulder) naar Rocky Mountain National Park gereden. Jeroen en Andrea: we hebben een annual pas voor het komende jaar!!
Een mooie tocht gereden over de trail ridge road dwars door het park, met prachtige vergezichten en een hoop marmotten. Wat een bomen hier, in alle stadia tussen leven en dood. Net nevelen, en zo mooi van kleur!!
Tentje opgezet, vuurtje gemaakt, citronella-kaarsje erbij op de picknicktafel…. let the games beginn
🙂
[geo_mashup_map]