Met de grootste moeite hebben we gisterenavond nog wat kunnen eten. Niet omdat er nix te krijgen was maar omdat de vermoeidheid flink toe ging slaan. Toen ik fris gedoucht op bed ging liggen was ik dan ook binnen 5 minuten vertrokken.
Maar vanochtend waren we beiden behoorlijk opgeknapt, klaar voor een dagje Denver. Verdwalen in Amerikaanse steden is vrij onmogelijk weten we uit onze ervaringen van vorig jaar. Ook hier is een rechttoe rechtaan stratenpatroon getrokken. Zigzaggend bereiken we zo ons eerste doel: het Denver Museum of Art. Niet zozeer vanwege de inhoud maar vanwege het gebouw. Dat is in de hoekige stijl van het Joods Historisch museum in Berlijn opgetrokken door dezelfde architect: Daniel Libeskind. Mooi maar ook wat afstandelijk.

We lopen verder, via het Colorado State Capitol gebouw, richting 16th Street Mall. Dit is niet echt een winkelcentrum maar een lange winkelstraat waar geen verkeer doorheen gaat maar alleen gratis electrische bussen. We willen graag fietsen huren via het nieuwe B-bike netwerk maar de consoles willen nog niet echt meewerken. Pas bij het derde punt lukt het. Maar dan heb je ook wat. Heerlijk gefiets langs een bikepad dat door de stad slingert. We maken een tussenstop bij het luxe Cherry Creek shopping center. Eerst een ijsje (nou ja, frozen yoghurt) van 9 dollar (!) eten en dan wat door dit shoppinglandschap struinen. Stiekem kom ik voor de Apple store waar ik even de iPhone 4 en de iPad wil proberen. We fietsen verder en zien op de fiets veel van deze toch wel mooie stad. Lange lanen met grote brownstones, veel bomen en drukbezochte parken. We eindigen de dag op een terras bij de Millennium bridge waar we in het happy hour belanden en aan het bier gaan. Denver is de beer capitol van de VS en dat willen we wel eens proberen. Daar een hapje eten is dan de makkelijkste volgende stap. De terugreis met de B-bike dwars door downtown gaat een beetje slingerend maar is wel erg lekker.
[geo_mashup_map]