We worden wakker en hebben slecht geslapen. Het was te heet en mijn dromen waren gevuld met blacklight effecten. We weten niet hoe laat het is, want de tijd hebben we bovenop de Rim gelaten. We doen ons ochtendritueel: Erik eet en ik probeer me te wassen. Dan gaat Erik wachten, en uiteindelijk gaan we samen op stap. We zijn vandaag precies halverwege onze reis en dat gaan we vieren met een bezoek aan Ribbon falls aan de noordkant van de Rim. Een prachtige wandeling leidt ons naar een nog prachtiger waterval. Langs de Bright Angel creek, door een smalle kloof tussen de geuren van mirre en munt, door riet, over bruggen.. ‘Het is net de Peel’ zegt Erik.

Al is er maar een klein beetje water bij de waterval, het valt hard genoeg op je rug en schouders neer om het als een heerlijke massage te ervaren, als je plaatsneemt in het zachte mos van het mini-bassin (een soort vogelbadje voor mensenmaten) dat uitgeslepen is door het water. Het mini-bassin bevindt zich bovenop een groen reuzenei, een rots vol mos, ficussen en doornappels. Vooral mos, zacht mos. Het is een waterval an sich, zoals de druppels zich door het mos bewegen, en vrolijk glinsteren in de zon. Een beetje waggelend. Het is een soort muziekorgel. Zonder geluid en toch muziek. Mooi!! Een hummingbird vliegt rondjes en komt steeds weer met zijn kop door het water. Terwijl Erik een dutje doet in de schaduw zit ik hiernaar te kijken en probeer te socializen met een lizzard. Naast ons zit een zwarte weduwe in haar web een beetje dodelijk te wezen. Je went eraan; zolang je er niet op gaat zitten gebeurt er niks.

Onderaan het reuzenei is een gat waar je je hoofd in kunt steken. Water valt dan op je kop, en dat is prettig. Lekker koel. Het ziet er misschien een beetje eigenaardig uit, zo’n persoon met zijn hoofd in een rots, maar vanbinnen, terwijl het water op je kop klettert en de zon er tegelijkertijd doorheen schijnt, zie je de meest waanzinnige regenboog. Geen boog, maar een cirkel, wiskundig waarschijnlijk zo rond als het maar kan en letterlijk alle kleuren van de regenboog. Wonderbaarlijk!!

O ja, en het is bijna volle maan.