In Las Vegas is alles nep. Kunst noemen ze dat. Het doet soms een beetje denken aan de Efteling, maar hoe leg je dat een amerikaan uit? Iets met sprookjes? Oh no, Las Vegas is the real thing, en het brengt Europa dichtbij. Je hoeft niet meer te sparen voor een ticket naar Italie of Frankrijk. Want terwijl je je zuurverdiende centen in een slotmachine gooit kijk je uit over het Comomeer en zie je daar tegenover de Eiffeltoren staan.

Het enige authentieke, echt typisch ‘las vegasiaans’ is misschien wel de Stratosphere, een beetje een euromast achtig geval van 356 meter hoog. Van binnen heeft het verder alle herkenbare ingredienten om een beetje mee te kunnen op the Strip: een grote hoeveelheid herriemakende slotmachines, een winkelcentrum, hotel, theater en food-abilities, en bunny’s.
Het leuke is, en daar verheugde ik me geweldig op, is dat je bovenop die toren drie kermisattracties heb. Er is zo’n paal waarin je omhoog gelanceerd wordt. Geeft echt een prachtig uitzicht over een verlicht Las Vegas. En er is een soort glijbaan waarmee je over de rand van de Stratospere gekiept wordt. Een beetje flauw want ze remmen al halverwege, zodat het schokeffect mager wordt. Enn…en dat is echt geweldig, kan ik iedereen aanraden: een soort zweefmolen-spin. Je gaat erin zitten, wordt over de rand getakeld, en dan gaat ie ronddraaien, zodat je als een centrifuge gaat zweven. De bakjes waar je in zit werpen zich naar buiten door de zweefkracht en daarom kun je naar beneden kijken. Zit je 350 meter hoog een beetje door de open lucht te vliegen, met beneden je de drukte van the Strip. Waaaanzinnig, wat een adrenaline. Ik denk dat ik maar weer eens een nieuwe verslaving ga ontwikkelen.
In al die attracties zat ik naast verschillende meiden, die -net als ik- hun vriendjes achter hadden moeten laten bij de kassa. Daar stonden ze dan achter het hek te zwaaien en foto’s te maken 😉
Erik heeft overigens wel in die tussentijd een leuke nieuwe techniek bedacht voor een abstracte Vegas reportage. Enn….hij is de volgende dag met me meegegaan in de roller coaster van NewYork New York.

PS Inez en Jeps: voor die laatste attractie kun je een all day pass kopen voor maar 25 dollar 😉