Een grappige gewaarwording gisteren. ’s Ochtends nog wakker geworden op de vaagste camping ever, met een teveel aan vliegen, mieren, wespen en squirrels die als horzels afdoken op het beetje leven dat zich op hun afgelegen uitgedroogde territorium waagde. Dat wearen wij. De camping kostte 10 dollar, en omdat er geen boom te bekennen was en je er ook geen vuurtje mocht stoken, vond ik dat eigenlijk iets teveel.

Om 9.00 reden we Las Vegas binnen (dat lag dus kennelijk om de hoek), en 10 minuten later werden we van de straat geplukt door een ‘propper’ die ons gouden bergen beloofde in de vorm van ‘free gifts’ als we maar even in wilde stappen in zijn limousine om een beetje ‘torture’ te ondergaan. Werden we afgevoerd naar een SUPER resort aan de south strip, gekoppeld aan een ‘personal guide’, langs verschillende buffetten getroond, om uiteindelijk in een zaaltje een ‘all american performance’ te ondergaan. Staat er zo’n juffrouw met een veel te snelle piepstem haar riedeltje op ons af te vuren (ze leek op Karen uit will en Grace) en wij allemaal in koor dingen roepen als Good morning en Yes, en daarna hard applaudiseren. Erg grappige gewaarwording, ik zat er helemaal in!! En Erik maar stuurs voor zich uitkijken, wanneer onze guide ons telkens weer aanstootte van ‘zeg dan, zeg dan’, om de juiste antwoorden daarna zelf hard door de zaal te roepen en daarbij naar ons te wijzen. Heb me echt prima vermaakt met al die mensen die ons antwoord ‘nee’ hardnekkig negeerden. Wat was nou de hele crux van deze waanzinnige onderneming (echt zalen vol met van die geronselde types zoals wij, een hele administratieve afdeling om dit allemaal te begeleiden, en dus van de ene sales-figuur overgeleverd worden aan de andere, en dan aan nog een, en dat dus voor iedereen personal). Ze wilden ons een time-share aansmeren. Echt iets voor all-american-family life begrepen wij uit de presentatie. Zo koop je je in in een vakantieprogramma van 1 of meer weken per jaar (je wordt dan owner) en kun je met de hele familie jaarlijks in een superdeluxe suite overal ter wereld vertoeven. Ik moest erg lachen om het gezicht van onze -overigens wel aardige maar dus definitely stoicijns dove- guide, toen Erik haar uitgebreid ging uitleggen dat dat in Nederland helemaal niet gebruikelijk is om met je ouders op vakantie te gaan. Toen was ze even van haar a propos en kregen we maar weer een muffin aangeboden. Nou ja, uiteindelijk was de nee dus toch bij haar doorgedrongen en werden we overgeleverd aan haar manager, een karikatuur eerste klas, zo uit een freakshow ontsnapt. we zullen hem -als we thuis zijn- voor jullie nadoen. Erik kan ‘m heel goed. Enfin hij daalde nog een keer of drie in prijs af, tot we ook daar wegkonden. Op naar de free gifts, maar eerst dus weer langs een dame die ons een bottom prijs aanbod deed. Zo klim je dus van 35.000 dollar omlaag naar 4.000, en dat geeft al aan hoezeer deze toestand niet deugt. Schept wel een hoop werkgelegenheid voor de bevolking van las Vegas. Laatste hokje: eindelijk de ‘free gifts’. We gaan naar een show met wannabees, vantevoren een buffet, toegang tot de stratosphere en… we kunnen voor 200 dollar gokken in casino Royal dmv twee waardebonnen. Toch leuk, anders was gokken er -ons kennende- niet van gekomen. En dat voor een beetje ‘torture’.

Toen we eruit kwamen liepen we de propper weer tegen het lijf, een leuke vent die ons aanbood om morgen weer zo’n tour te doen. In het Bellagio. Kreeg je voor maar 90 minuten (torture) ieder ieg 125 dollar cash. Hij vangt voor ons 50 dollar.

We zijn nog in beraad of we onszelf opnieuw in de verkoop gaan doen….
[geo_mashup_map]