Het is 21 uur en bijna donker in Black Hills, het gebied waar veel scenes van Dances with wolves zijn opgenomen. Onze tent staat en ons vuurtje brandt. Erik praat met de buurman (die wel 10 x herhaalt ‘I don’t mean to interupt’) en ik zit op een steen en staar in de vlammen. De rook is welkom want het muggen gevaar is nog altijd niet geweken. Erik heeft zich volgespoten met ‘OFF’ een soort anti-mug wc-reiniger. We hebben net gegeten in een All American Diner uit the Rough Guide met world famous Indian Taco’s. Je moet het gewoon bedenken en vervolgens gaan doen, dan komt de business vanzelf, zo blijkt. Erg vers, erg lekker en enorm hardwerkende mensen om ons heen.

We zijn in de ochtend gestart met koffie van 5 ct in Wall Drug, nog zo’n voorbeeld van entrepeneurschap, en inmiddels een fenomeen sinds 1931. Een drugstore zo groot als het halve dorp, ooit begonnen met het aanbieden van free ice water, en uitgegroeid tot een soort mini-pretpark met bewegende dinosauriers en een overkill aan prullaria.

Vanuit Wall ben je zo in Badlands, een versteend gebied, zoals we inmiddels vaker hebben gezien. Ik maak er moeilijk contact mee als we er niet even in verblijven, door te wandelen of te picknicken of te logeren. Dit keer rijden we er gewoon door en ben ik meer gefocused op de weg en aan het genieten van het glijden door bochten heen dan dat ik stilsta bij de byzondere kleurschakeringen. Erik maakt her en der foto’s, dus wie weet komt de beleving later nog ;-).

Badlands is klein en we zijn er nog niet uit (opnieuw rijdend door uitgestrekt grasland) of de hemel breekt om ons heen. We zitten lekker droog met de Prodigy op, maar buiten barst het dusdanig los dat onze ‘windscreenwipers’ het werk nauwelijks aankunnen. Overal bliksemflitsen temidden van een diepzwarte lucht, met ergens in de verte het zonnetje dat we naarstig in ons vizier trachten te houden.

Het leidt ons naar Deadwood, een (historical landmark) stadje uit de gold rush periode waar the assassination van Wild Bill heeft plaatsgevonden. Vol met casino’s en de daarbij behorende buffetten. Toeristentrolley’s en Wild Bill wannabee’s vullen het straatbeeld. We wanen ons in een soort mini-Las Vegas, en blijven precies een half uur.
[geo_mashup_map]