3.5/5 

Ik had er wel hoge verwachtingen van maar ik vond dit Oscarvehikel toch wat tegenvallen. Dat komt vooral door het verhaal. De con-film heeft een lange traditie maar American Hustle weet zich niet onder de besten te scharen.

Acteertechnisch is er weinig op aan te merken. Alle acteurs zijn sterk en krijgen veel ruimte om hun kunsten te vertonen. Dat begint al met het haarstukje van Christian Bale. Prachtig hoe hij zichzelf modelleert tot de tragische loser Irving Rosenfeld.
Sinds Jennifer Lawrence doorbrak met Winter’s Bone is ze uitgegroeid tot een van de beste jonge actrices in Hollywood. Hier bewijst ze dat opnieuw. Ook Amy Adams is erg goed, al neemt haar enorm diepe inkijk nogal eens de aandacht weg. Maar dit is typisch zo’n film die met acteerbombast en bravoure de aandacht opeist maar waaraan verhaaltechnisch nogal wat schort. Het is echt een flinke hoop gebakken lucht. Neemt niet weg dat ik me nauwelijks verveeld heb. En dan is die cameo van Robert DeNiro misschien nog wel het mooist.