4/5 

In seizoen 1 draaide het vooral om Nucky Thompson, de macht die hij uitoefende over Atlantic City en de dreigingen op zijn positie. Dreigingen die hem echter nauwelijks leken te raken. In seizoen 2 heeft hij het een stuk moeilijker.

Dat komt vooral door de opkomst van zijn voormalige protegee Jimmy Darmody. Die zet zich flink af tegen zijn mentor en verzamelt een aantal net zo ambitieuze jongelingen om zich heen om te trachten de macht te grijpen. Ondertussen krijgt Nucky ook nog een rechtzaak aan z’n broek en heeft hij het moeilijk zijn nieuwverworven gezin in het gareel te houden.

Seizoen 2 lijdt, net als seizoen 1, aan een overdaad aan personages en verhaallijnen die niet allemaal goed zijn uitgewerkt. Ook wordt er flink gegoocheld met allianties: wie steunt wie en voor hoe lang? Maar boeiend blijft het. En een aantal karakters biedt echt een interessante blik op alle gebeurtenisssen. Met name Chalky White, William Harrow (de zwijgende en misvormde rechterhand van  Jimmy) en vooral Nelson van Alden (de tot op het bot gespleten en verwarde prohibition agent, gespeeld door een ijzersterke Michael Shannon) zijn uiterst boeiende types.