Brunhilde Blum is eigenaresse van een begrafenisonderneming in skioord Bad Annenberg. Blum, zoals ze in de gemeenschap wordt genoemd, is gelukkig getrouwd met politieman Mark. Ze hebben twee kinderen, een assistent in de vorm van de Syrische vluchteling Reza en ook Marks vader woont bij het gezin. Het leven is eigenlijk wel goed. Maar wanneer Mark met een enorme klap van zijn motor wordt gereden en sterft, verandert alles.

Ook al wordt het verhaal gaandeweg ingewikkelder, in de kern is het supereenvoudig. Blum wil één ding: wraak. Dat is voor een gewone burger wellicht niet de beste drijfveer, maar voor een serie of een film wel een geweldige. Er komen ook andere thema’s bij, zoals religieuze hypocrisie, groepsdruk, de zucht naar macht en rijkdom en een rijke matriarch die het skioord volledig in de greep heeft. Ook is er een subplot over mensenhandel dat gerelateerd blijkt aan de dood van Mark.

Vanaf het begin is het duidelijk dat Blum er (bijna) alleen voor staat in haar strijd. Aanvankelijk wil ze alleen dat de politie haar werk doet en de bestuurder van de auto die Mark doodde vindt. Maar nadat ze Dunja ontmoet, een jonge vrouw die Mark probeerde te helpen, wordt duidelijk dat er veel meer aan de hand is onder de oppervlakte van het skigebied. Tijdens haar persoonlijke zoektocht naar wraak stuit ze op de diepste, donkerste geheimen van deze bijzondere kleine gemeenschap.

De Oostenrijkse bergen geven de serie veel karakter. Wanneer kijk je nou zo naar een land dat je vooral met vakanties associeert en waarvan je vergeet dat er ook gewoon mensen wonen en werken? Op de motor van haar overleden man racet Blum door haarspeldbochten, langs skiliften en over de keien in het centrum van het lieflijke Bad Annenberg. Haar handelen en de manier waarop ze om gaat met de dood, zowel van haar eigen slachtoffers als die op haar werktafel, doen denken aan Dexter. Met één groot verschil. Waar Dexter georganiseerd en met zorgvuldige planning te werk ging, is Blum telkens volledig verrast door de ontwikkelingen. Ze legt weliswaar een enorme koelbloedigheid aan de dag als de situatie daar om vraagt, maar de daders worden haar eigenlijk steeds in de schoot geworpen en ze heeft geen controle over wat er gebeurt.

Ik zit vaak hoofdschuddend te kijken naar waar ze allemaal mee wegkomt. Blum pleegt misdaden zonder enige consequentie en zonder veel tegengas van haar familieleden, vrienden en vooral van de politie. Daarbij is er weinig spanning over waar dit verhaal heen gaat, ondanks de pogingen om er via het mensenhandelplot een dosis extremisme en geweld bij te halen. Wat de serie wel goed doet, is het tonen van een vrouw die overmand is door verdriet en niet altijd rationele keuzes maakt. Haar wraaktocht wordt zo een bijzondere manier van rouwverwerking waar ze sterker uit komt. In een skidorp dat een ongewisse toekomst tegemoet gaat.