Ze waren korte tijd enorm beroemd maar gingen ten onder als gevolg van klassieke bandconflicten als gedoe om geld en enorme druk van buitenaf. In die zin waren The Go-Go’s niet uniek maar hun samenstelling was dat wel. Deze vijf meiden waren de enige all-girl groep die het lukte om met eigen geschreven materiaal en zelf bespeelde instrumenten een album te maken dat op 1 kwam in de Amerikaanse charts. Dat heeft geen enkele band ze sindsdien nagedaan. Al zijn er wel talloze meidengroepen ontstaan, geïnspireerd door dit succesvolle quintet uit LA. Hun debuutalbum Beauty and the Beat (1981) is een klassieker, gevuld met talloze hooky songs die op het snijvlak zitten van punk en pop. Deze energieke en eerlijke documentaire gaat in op het ontstaan, de successen, de ruzies, de ondergang en de wederopstanding van de band.

Prachtig om te zien hoe ze in al hun naïviteit van start gingen, in navolging van de punkgolf die de wereld destijds overspoelde en die vooral de boodschap uitdroeg dat alles kon. Ze begonnen gewoon en met heel veel oefenen kwam er uiteindelijk iets dat op goede muziek leek. Hun tour met de Specials langs de Engelse kust is een vroeg hoogtepunt/dieptepunt: ze worden voortdurend uitgejouwd en bespuugd door de ska-fans die alleen maar tieten willen zien. Maar ze leren er wel spelen. Terug in de VS wil geen label zich echter aan ze branden, omdat niemand een plaat van een meidengroep zou willen kopen. Uiteindelijk hapte Miles Copeland toe, baas van het net opgerichte label IRS. Ze mochten op tour met The Police, de band waarin Copelands broer Stewart zat, en omdat die band zo enorm groot was konden ze ineens in stadions spelen. Hun album Beauty and the Beat was zo succesvol dat ze Ghost in the Machine (de plaat van hun hoofdact) inhaalden op de charts. Het kon daarna alleen maar minder worden en dat gebeurde ook. Jaloezie, enorme druk, drugsproblemen en gedoe over geld deden de band in 1985 de das om.

De documentaire is niet vernieuwend of zo maar door de combinatie van interviews met de terugkijkende vrouwen en veel prachtig archiefmateriaal (foto’s en video) wordt je er toch volledig ingezogen.