Based on the Novel Push by Sapphire. Dat moet er officieel achter. De 16-jarige Precious is zwanger van haar tweede kind. De vader ervan is haar eigen vader die haar regelmatig verkracht. Verder ziet ze niet veel van hem. Ze leeft samen met haar moeder die alleen oog heeft voor de TV en de cheques van de bijstand. Ze doet alles om Precious te overtuigen dat het toch niets met haar wordt en dat ze beter direct een uitkering aan kan vragen. Maar ondanks alles dat haar afremt gelooft Precious dat ze wel iets van haar leven kan maken.

Het is bijna karikaturaal hoeveel ellende dit meisje te verduren krijgt. Haar eetpatroon is om te huilen, ze wordt voortdurend gepest vanwege haar overgewicht, ze kan nauwelijks lezen en schrijven en dan woont haar eerste kind ook nog bij haar grootmoeder in plaats van bij haar. Een kind dat het syndroom van Down heeft. Haar enige uitweg is haar fantasie, waarmee ze zichzelf als een wilde vamp projecteert die succesvol is en alle mannen kan krijgen.
Een echte tearjerker ligt hier op de loer. Maar door haar onverstoorbare houding weet Precious dat te voorkomen en blijft de balans altijd aan de goede kant. Ze komt in speciale school terecht waar ze ruimte krijgt zich te ontplooien, en langzaamaan gaat het de goede kant op. Het is alleen in dit deel dat de film wat sentimenteel wordt, maar voor de rest is Precious een prachtige film die je bij de strot grijpt en regelmatig koud om het hart doet voelen.

Reblog this post [with Zemanta]