Over 10 dagen is het zover. Dan vertrekken we voor onze zesweekse trip naar de VS. Het is allemaal nog steeds wat onwerkelijk, maar als we straks in het vliegtuig zitten zal dat wel veranderen. Voor nu is het vooral zaak ons zo goed mogelijk voor te bereiden. Leeswerk heb ik al gedaan, voor een groot deel. Heb de Rough Guide To Southwest USA al uit, en ook de andere reisgidsen al regelmatig doorgebladerd. De rest lees ik daar wel. Daarnaast wil ik me ook graag laten verrassen door alles wat we tegen zullen komen.

Voorbereidingen op het andere vlak zijn er zeker ook. Zo heb ik al een ESTA-verklaring ingevuld, iets dat sinds januari 2009 verplicht is.  Annemet moet nog, al zal ze eerst naar paspoort terug moeten vinden…
Ook moet ik nog knopen doorhakken over:

  • Een netbook: die wil ik wel 1 om aan dit weblog te kunnen werken en ter plekke wat zaken op te kunnen zoeken. Maar welke? Zit nog te twijfelen tussen de Asus 1000 HE en de Asus 1005 HA, en de Toshiba NB200.
  • Huurauto: we hebben een kleine auto geboekt bij Alamo, maar zijn we daar tevreden mee of besluiten we ter plekke toch een upgrade te doen? Volgens mij verklaart elke Amerikaan je voor gek als je met een Chevrolet Ameo 6 weken rond gaat rijden. Maar ja, dat kan ook net de uitdaging zijn.
  • Couchsurfing: we willen voor San Francisco graag een couch regelen, omdat SF een erg dure stad is en zo ook via ‘locals’  de stad te leren kennen. Maar de animo aa de andere kant is nog niet hoog. Komen wij zo onbetrouwbaar over?
  • Weblog: ik wil dit weblog nog wat upgraden en ook eens kijken wat ik met Google maps kan om zo de trip te voorzien van referenties op een kaart.

Wordt vervolgd dus
[geo_mashup_map]