4/5 

Sterke film over twee romantici die beiden geloven in de liefde maar er of niet goed mee uit de voeten kunnen en/of nog veel over moeten leren.

De een is een rondzwervende dertiger die zich, op de vlucht voor ’the law’ en voor een boze pa, teruggetrokken heeft op een eilandje in de Mississippi. Daar wordt hij gevonden door de ander, een jongen van 13 die samen met zijn beste vriend ongelooflijk gefascineerd is door deze vluchteling. Deze Mud (Matthew McConaughey) is hopeloos verkikkerd op de mooie Juniper, een blonde trashy variant op de klassieke femme fatale. Mud wordt keer op keer teleurgesteld door haar, maar als een vlieg tot een lamp keert hij steeds terug naar de bron die hem pijn doet. Ellis gelooft echter in hun liefde en wil Mud helpen om samen met haar te vluchten.

Met rauwe maar mooie locaties en twee sterke leads geeft Mud een krachtig beeld van een destructieve liefde. Ellis leert ondertussen dat ook zijn eigen naïeve blik op de liefde bijstelling behoeft. Fijne maar kleine bijrol ook van regisseur Jeff Nichols’ vaste acteur Michael Shannon.