Als we wakker worden in Gilroy (het plaatsje waar we gisteren beland zijn omdat Highway 1 dicht zat en we voor de 101 kozen) en daar koffie gaan halen bij het Indische mannetje aan de balie worden we opnieuw overvallen door de knoflooklucht die overal hangt. Navraag bij het mannetje leert dat Gilroy de ‘garlic capital of the world’ is (zijn woorden). Wat onderzoek op het internet leert dat ze er daar inderdaad veel mee bezig zijn. Ze hebben er zelfs een speciaal festival voor.
Voordat we weer de freeway opgaan brengen we eerst nog een bezoek aan het Gilroy outlet center. Ook hier hebben ze er een. Ik slaag erin om binnen een kwartier een tweede paar schoenen te kopen, nadat ik er gisteravond ook al een paar gescoord had. Zal ze laten zien als ik weer terug ben.

De rit naar San Francisco verloopt lekker, zeker omdat we in de auto flink aan het kletsen zijn over onze puber- en studiejaren. Daar raken wij toch nooit over uitgepraat. Op de freeways in de stad is het echter even opletten geblazen, omdat we dat hotel moeten zien te vinden dat we vanochtend nog even geboekt hebben. Maar ook dat lukt weer, al moeten we een flink eind door de stad heen via de lange Van Ness Avenue. De hotelkamer storten we direct vol met alles wat we in de afgelopen weken zoal in de auto hebben verzameld. Dat wordt nog een toer om dat maandagochtend ingepakt te hebben. De rest van de dag brengen we zwervend door de stad door, en ook keren we terug naar de heerlijke sandwiches bij Boudin. Ook houd ik het in SF vol om ergens (meestal een tankstation of een 24 hour shop) een blik bier te kopen om lekker op de hotelkamer op te drinken met de afstandbediening in de hand.

PS Vergeet Erik helemaal te vermelden dat we naar de bioscoop zijn geweest om District 9 te bekijken. Heel apart. Had ie het de hele vakantie over 😉
[geo_mashup_map]