Hoe gaat dat zo op zo’n reis? Dat je moet beslissen wat je de volgende dag gaat doen, wetende dat de wereld voor je open ligt en dat de mogelijkheden eindeloos zijn? Na 2 dagen San Francisco weet ik wel dat ik nog lang niet genoeg heb van die stad. Toch besluiten we verder te reizen, vooral ook omdat we weten dat we hier aan het einde van de trip weer terugkeren. Lang hebben we het plan gehad via Highway 1 naar Los Angeles te rijden. Na veel gewik en geweeg besluiten we toch eerst richting Yosemite te gaan. LA en highway 1 doen we dan op het eind.

Zo gezegd zo gedaan. De weg vinden de stad uit richting de Bay Bridge en Oakland ging wonderwel goed. Als we op de freeway zitten valt direct op dat Oakland een veel industrielere uitstraling heeft dan SF. Het is druk en overal zien we industrieterreinen. We volgen de freeway richting Stockton en Modesto, en bij Manteca gaan we eraf om te belanden op een provinciale weg die door een klassiek California blijkt te leiden: aan weerszijden niets dan fruitbomen en van tijd tot tijd een klein uitspanning waar vers fruit wordt verkocht. Prachtig! We blijven de weg volgen en belanden in het stadje Oakdale. Daar besluiten we wat boodschappen te doen, en we verbazen ons wederom over het aanbod en de aardige mensen. Rond een uur of 3 komen we bij de ingang van Yosemite. Het is nog ff spannend of we er in komen met de pas die we van Andrea en Jeroen hebben gekregen. Maar jawel, geen probleem!

De ranger in het informatiecentrum raadt ons aan naar het kampeerterrein Crane Flat te gaan. Daar zou nog plaats moeten zijn.

Em inderdaad. Onze tent staat, het vuur brandt en het voedsel is veilig opgeborgen. Morgen maar eens in Yosemite Village gaan kijken en ons orienteren op een paar hikes.