2.5/5 

De nieuwe Woody Allen, in Cinerama. Altijd fijn. Ik was met Arman en die zei na afloop dat de film zo heerlijk weg keek. En dat klopt ook. Allen weeft wederom een web van personages die allemaal hun existentiële twijfels hebben, die allemaal op een of andere manier met elkaar te maken hebben, op zoek gaan naar geluk maar zich daarbij steeds dieper in de nesten werken. Allen’s motto is: ‘blijf nou maar gewoon zitten waar je zit, want als je iets wil veranderen gaat het alleen maar verkeerd’.

Naomi Watts is hier wel op haar plek, maar filmechtgenoot Josh Brolin helemaal niet. Ook Anthony Hopkins heb ik wel eens beter gezien. Als hij het met een langbenige prostituee aan legt denk ik met weemoed aan het veel sterkere Mighty Aphrodite. Antonio Banderas is al helemaal een houten klaas, maar dat ligt ook zijn slecht geschreven personage.

You Will Meet a Tall Dark Stranger is voorzien van een alleswetende verteller die de wegen van de personages van commentaar voorziet en nog eens extra toelicht welke rare acties ze allemaal doen. Dat werkt bij mij vooral irritatie op. Het kijkt verder inderdaad prettig weg maar het kabbelt ook wel erg. Het had allemaal een stuk scherper en villeiner gekund. Woody wordt ouder en zachter, zo blijkt. Fijn voor hem maar zijn films zijn er niet mee geholpen.