2.5/5 

The Following begon sterk maar werd allengs minder. Kevin Bacon is altijd goed en ik heb wel genoten van James Purefoy als de charismatische cultleider Joe Carroll. Maar de acties van de personages worden onlogischer naarmate het seizoen vordert en de serie zit zo vol met cliffhangers en iets te toevallige last minute reddingacties dat ik me geregeld hardop zat te ergeren.

Ook weet The Following nooit duidelijk te maken waarom al die aanhangers van Carroll zo idolaat van hem zijn. Toch vrij essentieel als je naar het hoofdthema en de titel van de serie kijkt. En er zitten een aantal subplots in die vooral afleiden van de hoofdlijn zonder daarvoor iets terug te geven waarvoor je zou blijven kijken. De psychopathische Emma Hill had ik zelf al lang de nek omgedraaid en Claire Matthews, Carrolls ex-vrouw en grote liefde van Ryan Hardy, stapelt de ene vreemde actie op de andere waardoor ook zei wat mij betreft wel afgevoerd had mogen worden. Nee, seizoen 2 gaat er niet komen voor mij.