4/5 

Vader Will en 13-jarige dochter Tom leven in een natuurpark in de buurt van Portland. Vrij en blij, maar als kijker denk je natuurlijk wel dat hier iets niet helemaal klopt. Hoewel de parken in de VS groot zijn, gaat dit natuurlijk een keer mis. De twee worden opgepakt, liefdevol dat wel, waarna ze in de gewone samenleving moeten zien te integreren. Dochter lijkt daartoe wel bereid maar pa niet. Die heeft PTSD opgelopen in de oorlog en kan niet meer aarden.

Mooie subtiele film met een aantal pijnlijke momenten over de botsing tussen natuur en cultuur en over wat je nu werkelijk nodig hebt om te kunnen leven. In de derde film van Debra Granik heeft ze opnieuw een prachtige rol voor een jonge actrice. In Winter’s Bone was dat Jennifer Lawrence, hier heet ze Thomasin Harcourt McKenzie.

Granik laat de geluiden van de natuur en de stad hun werk doen. Ze toont de schoonheid van de natuur maar ook de wreedheid ervan. Andersom is de menselijke omgeving waarvoor de twee zich afsluiten soms vreemd en absurd maar daarin is ook veel ruimte voor liefde en persoonlijke aandacht.