De nacht verliep wat onrustig in ons hippiehostel. Er werd flink doorgefeest om ons heen. Maar dat hoort erbij als we eens op zo’n klassiek we-doen-hier-alles-samen-plekje zijn. Behalve dat wij dan niet echt meedoen. Uit de Rough Guide pikken we een ontbijtadresje op dat z’n vermelding inderdaad waar maakt. Daarna wachten de Vapor Caves.

Vapor Caves? Glenwood Springs is de zoveelste plaats die we passeren met de ‘springs’ in de naam. Maar dit is wel een bijzondere omdat bekend is dat de Indianenvolken uit deze streek hier al eeuwen geleden naar toe kwamen om zich in aan de natuurlijke warme bronnen te laven. Er zijn er 3 in Glenwood maar de Vapor Caves zijn de enige waar je nog in natuurlijke vorm van kan genieten. Je loopt namelijk letterlijk een grot in waarin met natuurstenen platen bankjes zijn gemaakt. We zweten hier de vermoeidheid van ons af en zijn klaar voor nog een flinke autorit.

Via de US70 zouden we zo in Denver kunnen zijn maar nu ik toch in de buurt van Aspen ben wil ik dit wintersportmekka ook wel eens echt zien. Het blijkt een mooi plaatjes met dure shops en aandoenlijke winkelstraatjes, maar in de zomer is het allemaal toch wat mat. Maar ik ben bang dat een skivakantie naar dit oord er niet in zit. Of ik moet een loterij winnen.
We volgen de weg verder door de bergen en klimmen langzaam naar boven. En we klimmen. En klimmen. En klimmen. De weg loopt namelijk over de Independance Pass, de hoogste bergpas van de US. Op ruim 12.000 feet passeren we de top.
Zo dalen en klimmen we verder, dwars door het hoogste deel van de Rocky Mountains. Als de weg het plaatsje Buena Vista passeert blijkt dat niet voor niets mooi uitzicht te heten. Vlak naast elkaar liggen daar 5 veertienduizenders op een rij. In de Rockies liggen zo’n 20 van deze pieken die allemaal tussen de 14400 en 14000 zitten. Ik vind het dan toch bijzonder dat die range zo klein is en dat er niet een van 15000 is.
Als we vlakbij Colorado Springs zijn bereiken we Garden of the Gods. Een park dat qua rotsformaties wel lijkt op Arches, maar hier staan volop bomen tussen de roodbruine blokken. De zon staat laag dus het landschap is op z’n fotogeniekst. Veel tijd brengen we echter niet door want we moeten ons hotel nog zien te vinden.
Als we Denver uiteindelijk binnenrijden is het donker, dus het is even wat zoeken. Maar het lukt wonderwel. Ik moet toegeven dat ik er wat tegenop zie om er naar binnen te gaan want de verhalen op Tripadvisor en die andere sites waren niet zo denderend. De locatie is inderdaad niet best, middenin een soort industrieterrein en naast de snelweg, maar als we eenmaal op de kamer zijn valt alles op z’n plek. Twee heerlijke kingsize bedden, een hete douche en wat tv kijken totdat we het moe zijn. 3 nachten hier moet geen probleem zijn.
[geo_mashup_map]