Ik was nogal onthutst toen ik erachter kwam dat ik na aflevering 7 al aan het einde van seizoen 1 was gekomen. En ik zat er net zo lekker in. Gelukkig is seizoen 2 wel 13 afleveringen lang. In Breaking Bad volgen we de avonturen van scheikundeleraar Walter White. Redelijk gelukkig getrouwd met Skyler en vader van een puberzoon. Maar als hij de mededeling krijgt dat hij kanker heeft verandert alles. Walter heeft namelijk een radicale oplossing bedacht om zijn behandeling te financieren en een buffer op te bouwen voor zijn gezin als hij toch de pijp uit gaat. Hij gaat crystal meth brouwen, een populaire en lucratieve synthetische drug waarin hij al zijn scheikundeskills kwijt kan.

De grote kracht van de serie is de voortdurende strijd tussen Walter (Bryan Cranston) en zijn partner in crime Jesse Pinkman (Aaron Paul). De twee verschillen in alles van elkaar maar hebben elkaar nodig om hun illegale zaakjes rond te krijgen. Cranston en Paul acteren allebei geweldig en het is een genot die twee tekeer zien gaan.
De rest van de cast is ook goed, waarbij vooral Walters zwager Hank (Dean Norris), als DEA-agent die desondanks geen idee heeft van Walters handel, eruit springt.