3.5/5 

Donkey Kong. Dat is nog eens ouwe shit. Maar het blijkt dat er een hele community is die zich nog dagelijks uitleeft op deze oer arcadegame. The King of Kong duikt in deze wereld, en vooral in de rivaliteit tussen twee topspelers. Een oude en zijn nieuwe uitdager.

In 1982 vestigde Billy Mitchell een wereldrecord Donkey Kong. Zijn score bleef staan tot 2006, toen Steve Wiebe in zijn eigen garage de aanval opende en uiteindelijk slaagde. Ware het niet dat Walter Day, de scheidsrechter (?) roet in het eten gooide. Met zijn organisatie Twin Galaxies (The official scoreboard for digital entertainment) bemoeit hij zich met alles wat zich afspeelt in het topsegment van de arcade games, en hij geloofde de videoband niet die Wiebe hem opstuurde. Maar die laat het er niet bij zitten en komt naar Florida om daar Mitchell in een live gevecht uit te dagen. Maar die heeft daar geen zin in.

Het is vrij bizar wat zich allemaal afspeelt in dit universum waar ik en heel veel anderen geen weet van hebben. Wiebe is een leuke dertiger met vrouw en kinderen, maar werpt zich desondanks op een spelletje om zo zijn gevoel van eigenwaarde op te vijzelen. Mitchell waant zich een halve godheid met zijn steenoude record en kan niet geloven dat iemand hem durft aan te vallen. En Walter Day beziet dit alles met een goedkeurende blik, als een godfather die weet wat er speelt in de wereld.
Niet echt dus, maar het is wel een erg leuke documentaire.